Галерия

Чудомирови празници 2017 година

На 23.03.2017 г. учениците от ОУ “Мати Болгария” се включиха в националното ученическо четене на Чудомирови разкази. Четенето се проведе в начален и прогимназиален етап, като децата се докаснаха до магията на Чудомировите разкази и искрено се забавляваха с неговите герои.

Благотворителен базар

Учениците от ОУ “Мати Болгария” организираха Благотворителен базар и събраните 570 лева ще бъдат предоставени за подпомагане на хората в нужда от  Хитрино.

 

Кажи НЕ на тормоза в училище!

“Не на цигарите”

Васил Левски

Във връзка с отбелязването на 144 години от обесването на Васил Левски, учениците на ОУ “Мати Болгария” почетоха паметта му, като поднесоха цветя пред барелефа на Апостола /срещу пощата/в гр. Казанлък.

ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

СЕДМИЦА НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ

Проект “Размяна на Коледна украса”

Download (PDF, 31KB)

 

Лекоатлетическа щафета

Момичета   5-6 клас  – 3-то място
Момчета     5-6 клас  –  2-ро място
Момичета   7-8 клас  –  1-во място
Момчета     7-8 клас  –  1-во място

Честит празник!

 

Европейски ден на спорта “Живей активно”

Учениците от IV в клас с класен ръководител Соня Георгиева при ОУ “Мати Болгария” се включиха активно в Европейския ден на спорта, отбелязвайки го със спортни игри и състезания.

Откриване на 2016\2017 учебна година

Пролетен бал 2016

На 20.04.16 г. учениците от IIIб и IIIв клас от ОУ “Мати Болгария” проведоха състезание за най – добър четец по повод Международния ден на книгата.

Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) в Националната седмица на четенето в ОУ “Мати Болгария” се проведе инициатива “Деца четат на деца”. Второкласниците посетиха децата от 1 клас прочетоха им любими приказки, подариха им подаръчета и споделиха своето отношение към книжките.На последната снимка показваме книжките, които сме прочели и след това илюстрирали в Националната седмица на четенето.

Дарителската инициатива “Усмивка в коледна кутия”

И IIБ клас с класен ръководител г-жа Пепа Петрова се включиха в дарителската инициатива “Усмивка в коледна кутия”. Пожелаваме им здраве и последователи в доброто дело!Коледни картички, с които зарадвахме родителите. На всяка от тях залепихме снимка с нашата усмивка :)
 12306021_1656279394589368_309416530_n

Учениците от III-в клас и класният им ръководител Соня Георгиева взеха участие в дарителската акция на Национална Асоциация за приемна грижа “Подари усмивка в коледна кутия”. Малките дарители от сърце пожелават радост на децата от бедни български семейства и канят всеки, който иска да се включи в инициативата!

Коледа в училище

25 години ОУ “Мати Болгария”

Изложба с рисунки и награждаване

Празнично шествие и тържество

Състезание по природни науки и математически турнир “Народни будители”

Изложба с детско творчество